tisdag 2 juni 2015

Autoped NV elektrifiering projekt 100% fungerande

Helgen i garage gick åt att fortsätta bygga Autoped.
Motor fick nya inställningar tack vare nykommen programmeringskabel, så motorstyrkan är ändrat och uppåt justerad  och Autoped är mycket rappare. Regenerativ inbromsning också justerad uppåt. Ljus fick 2 st LED:





Bromsarna är moderniserade med skivbroms samt passande bromsok, det är mycket tryggare med både fram och back bromsar. Fick också komplettera med ny broms wire eftersom gamla har spruckit, tiden har gjort sitt. 



Nästa på listan var nyckelbrytare eller snarare omkopplare som växlar mellan motor på/laddning av och laddning på/motor av. Har bestämd sedan tidigare att laddaren ska byggas in i bensin tank och att brytaren ska få plats där nånstans samt att alla kablar ska gömmas in i tank så att dem syns inte… och så efter några ingrep med borrmaskin och sticksåg så blev det:



Återstår att klä batteri med skinn så att det liknar mer en påhängsväska än batteri paket. Det tar lite tid och fundering men hoppas att kunna fixa snart. Skulle vara politisk korrekt att fixa backljus också. Funktionsmässigt är Autoped så gott som 100% fungerande. Max hastighet är 45-50km/h beroende förarens vikt och vägunderlagg. Batteri är fantastisk stabil och räcker till 1-2 timme körning beroende åkhastighet. Räckvidd är upp till 4mil i långsamt takt.

Återkommer med fler bilder och eventuellt video.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar